Preskoči na glavno vsebino

THE MILWAUKEE CANNIBAL

Danes pišem o enem izmed mojih ljubših serijskih morilcev, Jeffreyu Dahmerju. Zakaj mi je všeč boste kmalu ugotovili, saj boste izvedeli tudi veliko zanimivosti o njem. Kar ni in ni konca.

Jeff je moril v obdobju med 1978 in 1991. Zagotovo je ubil vsaj 17 žrtev, vsi so bili fantje stari od 14-36 let. Na njih je izvajal posilstvoo, razkosanje, nekrofilijo in kanibalstvo. Njihovo življenje pa je končal z davljenjem, prerezal jim je tudi vrat. Zagovarjal se je za nedolžnega, saj naj bi bil duševno neprišteven. Leta 1992 je bil obsojen na kar 957 let v zaporu. Od življenja se je poslovil leta 1994, ko ga je zapornik pretepel do smrti v zaporu.

NJEGOVO ŽIVLJENJE:

Kmalu so se začele kazati prve značilnosti serijskih morilcev. Odraščal je odmaknjen od vseh, bil je nekomunikativen. Ta otrok se tudi ni opredelil za noben hobij, skoraj nič ga ni zanimalo. Svoj prosti čas je rad preživljal na kolesu, ko je po soseski iskal mrtve živali, katere je seciral doma ali pa kar v gozdu v bližini doma. V enem primeru je kužkovo glavo postavil na zrezek. V najstniških letih pa je Jeff začel popivati, tako je postal alkoholik še preden je maturiral.

Leta 1982 je Jeff začel živeti s svojo babico. V tistem času je babica začela opažati kar precej čudne stvari. Enkrat je v njegovi omari našla žensko lutko iz trgovine, drugič pa pištolo pod njegovo posteljo. Tudi grozne vonjave so se začele pojavljati iz kleti. Jeff se je zagovarjal s tem, da je prinesel domov mrtvo veverico in jo razgradil s kemikalijami. Bil je tudi dvakrat aretiran; enkrat zaradi neprimerne izpostavitve, drugič pa zaradi masturbiranja pred dvema fantkoma. Babica ga je kmalu imela dovolj, zato se je moral leta 1988 izseliti. Prvi dan v novem stanovanju ni bil ravno uspešen, saj so ga že aretirali. Aretiran je bil zaradi tega, ker je omamil in seksualno ljubkoval 13 letnega fantiča. Bil je obtožen na 5 let zapora.

NJEGOVI UMORI:

Prvi umor, ki ga je zagrešil je bil storjen poleti leta 1978. Na poti je pobral avtoštoparja in mu ponudil. da bi pri njemu doma spila skupaj kakšno pivo. Računal je na to, da bo imel z njim spolni odnos. Ko je avtoštopar hotel oditi, ga je Jeff tolkel do smrti. Na sodišču je rekel, da je razlog za umor bil ta, da je avtoštopar hotel oditi, vendar se Jeff ni strinjal z njem. Truplo je zakopal na vrtu.

Jeff je dobil idejo, da bi trupla spremenil v zombije. To mu je tudi uspelo, saj je vrtal luknje v njihovo lobanjo, v katere je injeciral kislino ali vrelo vodo v frontalni reženj možganov z veliko injekcijo. To je ponavadi delal, ko so bile žrtve še žive.

ARETACIJA:

Aretirali so ga 22. julija 1991. Tistega dne je Jeff pripeljal še enega moškega v svoj dom. Po besedah žrtve, je imel Jeff težave, ko jo je hotel vkleniti. Z velikim mesarskim nožem je Jeff zvabil žrtev v spalnico, kjer je žrtev na steni zagledala slike zmesarjenih trupel. Poleg tega je žrtev zavohala tudi nepopisen smrad, ki je prihajal iz soda. Sod je bil napolnjen s kislino, ki je raztapljala trupla. Žrtev, Edward, je udaril Jeffa v obraz, brcnil v trebuh, tekel k vratom in ušel. Edward je tekel po ulicah z lisicami, ki so mu visele iz ene roke. Imel je srečo, saj je opazil policijsko avto in mu pomahal, ker je potreboval pomoč. Skupaj s policisti je odšel nazaj v Jeffovo stanovanje, kjer je osumljenec deloval zelo prijazno. Edward se je spomnil, da je mesarski nož ostal v spalnici. Policist se je odpravil tja in zagledal te moteče fotografije. Poklical je partnerja na pomoč, da ga aretira. Ko je drugi policist aretiral Jeffa, je prvi odprl hladilnik in v njem našel človeško glavo. Nadaljne preiskave stanovanja so odkrile številne človeške glave, mnogo fotografij žrtev ter ostanke človeških delov teles.

OBSODBA:

Dahmer je bil osumljen 17 umorov, kasneje so jih znižali na 15. Ni bil obtožen poskusa umora Edwarda. Sojenje se je začelo januarja 1992, trajalo pa je 2 tedna. Jeff se je zagovarjal, kot nedolžen zaradi duševne bolezni.

Sodišče je spoznalo Dahmerja za duševno stabilnega in krivega umora 15 ljudi, torej je bil obsojen na 957 let zapora, to je bila takrat najvišja kazen, ki jo je lahko dobil. Pri branju obtožnice je Jeff izkazal kesanje za svoja dejanja. Rekel je celo, da si želi umreti.

ZAPOR IN SMRT:

V bivanju v zaporu je bil napaden kar dvakrat. V prvem poskusu mu je sojetnik želel prerezati vrat z britvico, a se mu je uspelo rešiti s samo površinskimi ranami. Ko je Jeff opravljal hišnikova dela v zaporniški telovadnici, je prišel še en sojetnik ter ga pretepel. Na poti v bolnišnico je umrl zaradi hude poškodbe glave. To se je zgodilo 28. novembra 1994.

Tudi Jeffrey Dahmer je postal nekakšna muza, saj je navdihnil kar nekaj umetnikov, da so mu posvetili delo. Dela, ki so nastala zaradi njega so:

-strip z naslovom Jeffery Dahmer: An Unauthorized Biography Of A Serial Killer
-film Jeffrey Dahmer: The Secret Life
-novela Zombie
-strip My Friend Damher, ki ga je ustvaril njegov sošolec
-15 Serial Killers: Docufiction
-film Raising Jeffrey Dahmer
-dokumentarec Most Evil na Discovery-ju
-dokumentarec Jeff

Sem zelo prepričana, da bom na to temo zagotovo našla kar nekaj šal. Upam, da imam prav!

*********************************************************************************
Kaj so bile njegove zadnje besede?
Včasih sem jedel takšne fante, kot si ti za zajtrk.
*********************************************************************************
Kaj so stregli na njegovem pogrebu?
Slane prstke in umešana jajca.
*********************************************************************************
Zahtevali so, da naj bo pokopan v velikanski škatli za malico.
*********************************************************************************
Zakaj so Jeffa ubili v zaporu?
Ker je za zahvalno večerjo pojedel vso belo meso.
*********************************************************************************
 VIDEO










Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

THE ATLANTA RIPPER

Serijski pozdrav vsem, ki še kar berete moj blog ter vsem, ki ste na novo tukaj. Dolgo me ni bilo na vidiku, podobno kot pri Zodiacu. Vmes se je zgodilo ogromno stvari, vendar moja strast do serijskih morilcev še naprej ostaja. Spraševala sem se, koga naj opišem po tako dolgem oddihu od pisanja. Po krajši raziskavi sem našla nekaj zelo zanimivega. Morda ste že ugotovili, da sta moja najljubša serijska morilca Zodiac in Jack The Ripper zaradi tega, ker še do sedaj nista identificirana. In po tem lahko sklepamo, da  imam danes v delu nekoga, ki jima je podoben. In to je The Atlanta Ripper. Zanj pred tem še nikoli nisem slišala, zato mi je v veliko veselje, da spoznam nekaj novega. Ker je morilec neidentificiran, ne vedo za vse njegove žrtve. V letu 1909 sta bili dve žrtvi, ki bi lahko bili pripisani njemu. To sta bili Della Reid in neidentificirana žrtev. V letu 1910 je bilo kar 7 umorov, vendar jih večino niso pripisali Atlanta Ripperju, ker so bile ustreljene. Vse se je začelo maja