Preskoči na glavno vsebino

THE GLOUCESTER HOUSE OF HORRORS

Ta članek pišem na pobudo spremljevalke bloga, ki si je zaželela, da bi opisala Fredericka in njegovo ženo Rosemary West. Oba sta bila serijska morilca, ki sta skupaj morila. Ko sem raziskala njuno zgodbo, sem ugotovila, da sta razred zase. Kaj takšnega bi si težko predstavljala, vendar je res. Iz vidika serijskih morilcev sta v bližini vrha.


Frederick Walter Stephen West je bil angleški serijski morilec. Med leti 1967 in 1987 je moril sam, kasneje pa se mu je pridružila še njegova žena Rosemary. Skupaj sta mučila, posilila in umorila najmanj 12 mladih punc., večino v njunem domu. Rosemary je prav tako ubila Fredovo pastorko, ko je Fred služil svojo kazen v zaporu zaradi kraje. Največ umorov se je zgodila med leti 1972 in 1979.

Morilski par so aretirali, leta 1994 so jima sodili za kazen. Rose je dobila doživljenjsko kazen, ko je bila spoznana za krivo za 10 umorov. Freda so obtožili za 11 umorov, vendar ni nikoli bil obsojen, ker je prej storil samomor. Leta 1996 je bila njuna hiša porušena.

PREISKAVA IN ARETACIJA

Maja (1992) je Fred posnel posilstvo svoje lastne hčerke. To je še dvakrat ponovil. Ta hčerka je v šoli povedala, kaj se je doma zgodilo. Avgusta je njen prijatelj o tem obvestil svojo mater, katera je takoj odvihrala na policijo.

6. avgusta se je policija odločila, da bo sprožila preiskavo. Policisti so našli človeške kosti zakopane na vrtu. Fred je počasi priznal, da je ubil lastno hčer. Zagotovil je, da Rose ni bila vpletena v ta dogodek. Marca (1994) so našli še nekaj trupel. Fred je vse zločine priznal, vključno s tem, da je ubil tudi svojo bivšo ženo.

ŽRTVE:


  • Charmaine West - umorjena je bila leta 1971, medtem ko je bil Fred v zaporu. Motiva za umor niso odkrili.
  • Catherine Bernadette West - umorjena je bila leta 1971, ubil jo je Fred
  • Lynda Gough - umorjena je bila leta 1973
  • Carol Ann Cooper - prav tako umorjena leta 1973. Izginila je, ko se je iz kina odpravljala domov. 
  • Lucy Katherine Partington - izginila je, ko se je odpravljana na avtobus. 
  • Theresa Siegenthaler - študentka je izginila, ko je avtoštopala.
  • Shirley Hubbard umorjena je bila leta 1974.
  • Juanita Marion Mott - umorjena je bila leta 1975.
  • Shirley Anne Robinson - bila je prostitutka. Izginila je, ko je zanosila s Fredom.
  • Alison Chambers - umorjena je bila leta 1979.
  • Heather Ann West - Fred je izjavil, da je ni imel namena ubiti, a ga je izzivala, tako da mu ni preostalo drugega. 

HIŠA GROZE


Njuna hiša je bila kmalu poimenovana kot Hiša groze. Imela je velik vpliv na mesto, mediji so pisali o njej, veliko ljudi jo je hotelo gledati,... Vsa pozornost je bila le na tej hiši. Vsa trupla so bila zakopana ravno na vrtu te hiše. Hišo so porušili, sedaj je tu le povezava z ulico.


Rosemary je še kar živa, sedaj je stara 63 let. Iz zapora ne bo nikoli prišla, saj je obsojena na smrtno kazen. Le kaj sedaj dela in o čem razmišlja? Mislite, da se kdaj spomne na svojega moža? Ali pa na grozovite umore? Je ponosna na svoja dejanja ali jih obžaluje? Bi jo radi spoznali?



VIDEO



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im