Preskoči na glavno vsebino

THE BAYOU SERIAL KILLER

Dan se začenja z mislijo na Ronalda Dominique-ja, ki je bil serijski morilec. Kaj drugega tudi ni za pričakovati, saj drugače ne bi pisala o njem. Njega opisujem na pobudo spremljevalke tega bloga. Drugim pa povem, da z veseljem sprejmem vaše želje in jih izpolnim, kar se tiče pisanja o serijskih morilcih.

Ronald je posiljeval in ubijal samo osebe moškega spola. Diskriminacija? Ne bi rekla. Bil je pač gej, pa kaj? Nič ni narobe s tem, da obožuje pripadnike svojega spola. Na vesti naj bi po podatkih imel približno od 8 pa do 23 posilstev in umorov. Moriti je začel v letu, v katerem sem se jaz rodila (1997). Kakšno naključje. Moril pa je do mojega 9. leta starosti (2006). Aretirali so ga na najbolj praznični mesec v letu, decembra. Žrtve je pokončal z davljenjem. Umrli so zaradi zadušitve. Na sodišču je priznal, da je kriv za 8 umorov. Obtožen je bil na 8 smrtnih obtožb.

Načrt njegovega ubijanja:

Najprej je žrtve zvabil v svojo hišo pod pretvezo, da jim bo plačal za spolno občevanje ali pa, da jim je kazal slike privlačne ženske, katera naj bi jih čakala v hiši. Tisti, ki so privolili v seks za denar so pristali tudi v igro. Del spolne igre naj bi bil, da so mu dovolili, da jih Ron priveže. Po tem dejanju jih je posilil in zadavil. Trupel se je znebil tako, da jih je odložil v nasadu sladkornega trsa. Ponavadi so bile žrtve bose.

Žrtve naj bi sistematično zbiral. Iskal jih je v bližini motelov, v katerih so se zbirali drogeraši, ki so bili pripravljeni storiti vse za drogo in denar.

Stari znanec policije

Rona so policisti kar dobro poznali, saj je imel kar burno kriminalno kartoteko. Policisti so ga prijeli, ker je med neko parado udaril žensko. Pred tem jo je tudi verbalno zlorabljal. Kriv je bil tudi za kršenje javnega reda in miru. Obsodba, ki je pritegnila največ pozornosti je bila ta, da je poskusil posiliti fanta. Fantu je uspelo pobegniti skozi okno, medtem ko je vpil, da ga hoče Ron ubiti. Med drugim je bil Ron kriv tudi za vožnjo avta pod vplivom opojnih substanc. Njegov ptvi zločin pa je bil telefonsko nadlegovanje.

VIDEO




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Silvo Plut

V celi Sloveniji imamo na žalost/srečo samo 2 znana serijska morilca, Metoda Trobca (tema v prejšnji objavi) ter Silvo Plut. Ko pomislim na Silva Pluta se spomnim otroških let, ko sem pred televizijo čakala poročila, da sem lahko slišala zadnje novice o njem. Že takrat me je to precej zanimalo. Takrat se mi Silvo Plut ni zdel slab človek, želela sem, da ga ne bi nikoli prijeli, in da bi prišel k nam domov se skrit. Seveda bi mu jaz pomagala in skrbela, da bi imel vsega dovolj ter da ga policija ne bi našla. Nisem niti pomislila na to, da bi mi kaj hudega storil. (Če kdo pozna kakšnega serijskega morilca, omembe vrednega, naj zapiše pod komentar in bom raziskala področje!) SILVO PLUT (1968-2007) Njegova pot serijskega morilca se je začela, ko je leta 1990 umoril sošolko in sovaščanko Marjanco Matjašič. Njeno truplo je iznakazil in pobegnil. Policija ga je kmalu dobila. Silvo je umor priznal, vendar ni obžaloval svojega dejanja. Edina stvar, ki pa jo je obžaloval pa je bila

Metod Trobec

Long time, no see :D Pozdravljeni/pozdravljene, spoštovani/spoštovane bralci/bralke mojega bloga o serijskih morilcih. Dolgo se nismo srečali, ampak sedaj resnično obljubim, da bom poskušala objavljati vsakodnevno. Včeraj sem se spomnila na Silva Pluta in tako obudila današnjo temo, ki je.... o naših serijskih morilcih. Še posebno me zanima, kdo je s tem začel, in kateri je bil zadnji. Mislite, da imamo kakšnega, ki še ni bil prijet in še ubija? Ali pa se je samo izmuznil in mogoče celo bere ta članek? METOD TROBEC (1948-2006) To je oseba, ki je zaslužna za to, da smo tudi v Sloveniji izkusili strah, trepetanje in čudenje pred grozovitimi dogodki. Nekatere je ta oseba tudi fascinirala na nek način, saj je zelo zanimivo dejstvo, da je Metod uradno začetnik serijskih morilcev v naši mali miroljubni državici. Kot vsi ostali, je tudi Metod povzročal težave že pri mladih letih. Po podatkih naj bi zažgal sosedov hlev, ukradel moped, trpinčil živali. Vendar to se ne more primerjati z do

Nočni zalezovalec

Naslednji serijski morilec, ki ga bom opisala je deloval v ameriki, vendar je bil mehiškega rodu. Poleg naziva serijskega morilca je pridobil tudi druge, kot so; serijski posiljevalec, nekrofil in tat. Njegov žig je bil, da je na žrtvah pustil satanisične pentgrame. Način ubijanja je bil raznolik. Za seboj je imel precejšnje število žrtev: 18 jih je ubil, 8 jih je poskusil ubiti, 10 jih je posilil, 2 pa je imel kot ujetnika. Aktiven je bil od leta 1973 pa do 1985. Obsojen je bil na smrtno kazen. Seveda vam je jasno o kom govorim, to je zloglasni Richard Ramirez. Richard se je rodil 29. februarja 1960 v Texasu. Pri starosti 2 let je za las ušel smrti, ko je omara padla nanj. Doživel je pretres možganov. Tekom odraščanja je veljal za samotarja. Epilepsijo so mu diagnosticirali v petem razredu osnovne šole. V sedmem razredu je že malce zataval, ocene so mu padle, začel je celo vdihavati lepilo. Ko je bil star 10 let se je začel zadrževati na pokopališčih, začel je tudi kaditi travo. Im